САЩ оценяват кандидатите за американска виза на базата на профилите и

...
САЩ оценяват кандидатите за американска виза на базата на профилите и
Коментари Харесай

САЩ оценяват кандидатите за виза чрез профила им във Фейсбук

САЩ правят оценка претендентите за американска виза на базата на профилите и контактите им в обществената мрежа Facebook, излиза наяве от новите правила на Държавния департамент, представени от Би Би Си и Дъ Хил. Те влязоха в действие на 31 май. Информацията за профила във Facebook е част от персоналните данни, които американските консулски служби вече изискват, както и имейл адреси и телефонни номера. Новото условие важи за съвсем всички претенденти за американски визи и съгласно калкулации на управляващите всяка година 14.7 млн. кандидати за позволение за влизане в Съединени американски щати ще бъдат наранени. Изключение са единствено някои дипломатически представители и висши държавни служители.

Досега сходна информация трябваше да дават единствено претенденти за виза, за които беше нужна спомагателна инспекция като хора, които са били в елементи от света, следени от терористични групи.

" Непрекъснато работим за намирането на механизми за възстановяване на процесите за скрининг, с цел да защитим американските жителите, само че в същото време поддържаме законното пътешестване до Съединени американски щати ", изясни представител на Държавния департамент пред Би Би Си. И акцентира, че всеки, който лъже за профила си, ще бъде изправен пред сериозни „ имиграционни последици ”.

От организацията " Американски съюз за цивилен свободи " обаче считат, че няма „ никакви доказателства, че сходен мониторинг на интензивността на хората в обществените медии е ефикасен или почтен ". Оттам прибавят, че новите мерки ще накарат потребителите на обществените мрежи да се самоцензурират онлайн.

 

970712 ПРИЗНАНИЕ

Потребителите на Фейсбук „ не би трябвало да имат упования за поверителност на персоналните им данни, защото няма персонално пространство ", съобщи юристът на обществената мрежа Орин Снайдер по време на правосъдно дело против компанията " Кеймбридж аналитика ", представен от електронното издание Law360.  Колективният иск се гледа от съд в Сан Франциско. В отбраната си Снайдер съобщи, че потребителите са дали единодушие за шерване на данните им с трети страни. Той определя Фейсбук като „ дигитален публичен площад “, където потребителите непринудено се отхвърлят от отбраната на персоналната си информация. „ Трябва деликатно да пазиш нещо, с цел да имаш рационално очакване за цялост на персоналния живот “, добавя Снайдер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР